الکساندر ولتا (Alessandro Volta) یک فیزیکدان ایتالیایی بود که در ۱۸ فوریه ۱۷۴۵ به دنیا آمد. او اولین دستگاه حامل انرژی را بسازد. یک باتری! به همین دلیل از او به عنوان پدر باتری یاد می شود.
تحصیلات:
ولتا در یک خانواده نجیب زاده به دنیا امد. بنا براین او میتوانست در هر زمینه ای که بخواهد به تحصیلات خود ادامه بدهد. اما او جذب حوزه الکتریسیته شد و تصمیم گرفت تحصیلات رسمی خود را رها کند. در آن زمان الکتریسیته به عنوان یک علم خارق العاده و جدید بود که دانشمندان از سرراسر دنیا به منظور درک بهتر آن آزمایشاتی را انجام میدادند. بنابراین ولتا به یک کارناوال سیال ملحق شد تا در نهایت توانست در سن ۱۶ سالگی اولین آزمایش خود را انجام دهد.
اختراعات و دست آورد ها:
الکساندر ولتا در سال ۱۷۷۵ الکتروفور را اختراع نمود که میتوانست الکتریسیته ساکن را تولید نماید و آنرا به خوبی به اشیا منتقل نماید. بعد از آزمایشاتی که وی بر روی الکتریسیته ساکن انجام داد، او مشهورترین اختراع خود را تقدیم بشریت نمود که او را جاودانه کرد. گیل های ولتایی! (از پیل های ولتایی به عنوان پدر باتری های امروزی یاد میشود که بعدا در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.) ناپلئون چنان از اختراع وی شگفت زده شد که او مرتبه خانوادگی او را به یک کنت ارتقا داد.
در سال ۱۷۶۹ ولتا مقاله ای را در مورد جرقه های الکتریکی منتشر نمود که در آن از نظریات خودش در مورد عجایب دنیا الکتریسیته سخن گفت. او همچنین در سال ۱۷۷۶ گاز متان را از مرداب استخراج نمود. الکساندر همچنین مطالعاتی را در مورد شیمی گازها در بین سال های ۱۷۷۶-۱۷۷۸ داشت.
پیل ولتایی مشابه همان چیزی که الکساندر ولتا اختراع شد.
ولتا همچنین بر روی یک سیستم که توانایی ذخیره انرژی را داشته باشد کار نمود و آنرا ذخیره کننده نامید و قانون ذخیره ساز خود را ارائه نمود. این قانون بعد ها در زمان در زمان اثبات قانون اختلاف پتانسیل الکتریکی میانبری را ایجاد نمود. به پاس قدردانی از کار های او، واحد SI اختلاف پتانسیل الکتریکی به نام او “ولت” نامگذاری شد. (که ما آنرا ولتاژ نیز مینامیم)
شغل:
با اینکه الکساندر ولتا فاقد مدرک دانشگاهی مناسب بود، اما با این حال در سال ۱۷۷۴ به سمت استاد فیزیک دانشگاه سلطنتی در کومو برگزیده شد. در سال ۱۷۷۹ او مبدل به استاد آزمایشگاه فیزیک در دانشگاه پاویا شد جایی که انگار فقط برای او ساخته شد بود و به او اجازه میداد تا کاری را که بیشتر از همه دوست دارد انجام دهد. آزمایش! او در همین سمت باقی ماند و مشغول آزمایشات خود شد تا در نهایت در سال ۱۸۱۹ بازنشست شد.
الکساندر ولتا فردی نبود که دنبال پول و شهرت باشد. او پس از بازنشستگی زندگی آرام خود را در ملک خود در کومو ادامه داد تا سر انجام در ۵ مارس ۱۸۲۷ درگذشت و میراث غنی و نوآورانه را برای نسل های بعد از خود بر جا گذاشت.